Biothane halsband maken

Een Biothane halsband maken is een geweldig idee! Een paar weken geleden had ik het gekke idee om mijn eigen Biothane hondenriemen te maken. Het leek eenvoudig genoeg! Ik dacht dat ik het zelf wel kon doen, dus dat was leuk! Het is leuk om te doen en het bespaart geld. Ik begon te rommelen om te zien wat mijn


Halsband BioThane Camouflage – GROEN

Type halsband: Standaard halsband Min. verstelbare lengte: 29 cm Max. verstelbare lengte: 54 cm

Halsband BioThane GOLD – GEELdubbele gesp

Type halsband: Standaard halsband Min. verstelbare lengte: 25 cm Max. verstelbare lengte: 41 cm

Halsband BioThane Gold Transparant – ORANJE

Type halsband: Standaard halsband Min. verstelbare lengte: 26 cm Max. verstelbare lengte: 42 cm


Bekijk alle Biothane halsbanden »

Biothane halsband zelf maken

Biothane is een duurzaam, soepel materiaal dat kan worden gebruikt als vervanging voor leer of nylon in hondenriemen, hoofdstellen, teugels, en halsbanden. Een taaie laag van nylon singels ligt onder een beschermende laag van plastiek op Biothane. Het komt in een verscheidenheid van kleuren.

Voordelen van Biothane:

  • Scheurt niet (duurzaam & sterk)
  • Flexibel (ook bij koud weer)
  • onderhoudsvrij, makkelijk te reinigen met water
  • Nauwelijks slijtage

Ben aan boord gesprongen en wacht tot mijn bestelling aankomt! Ik heb net een Biothane hondenriem gekocht. Is het een hit of een misser? Wat is Biothane? Biothane is een van de meest populaire materialen voor honden, maar ook voor paarden en andere dieren. Het lijkt op leder maar is het niet. Het is ook superieur aan leder

Dus, ik dacht niet dat Biothane zo aantrekkelijk was aangezien het niet echt mijn ding is. Totdat ik het tijdens het fotograferen een paar keer langs klanten zag gaan. Dat waren geen schreeuwerige kleuren of vreemde combinaties; ze waren gewoon extreem mooi en elegant! Dus daar heb je het.

Halsband Biothane Paracord

Om zeker te zijn, bestelde ik drie meter voor elke hond. Het is een beetje als een legpuzzel in elkaar zetten omdat er zoveel opties en maten zijn om uit te kiezen. Ik ontdekte ook dat de verkeerde gespen op mijn bestelling waren geplaatst; dit is een echte afknapper. Ik wilde ook een halsband voor de kleintjes maken, maar

Houd rekening met de onderdelen die je “verliest” door het twee keer te doen bij de musketon en het handvat van de riem. U moet de juiste lengte afsnijden. U kunt nylon gedurende een fractie van een seconde “dichtschroeien” door het door een vlam te halen, waardoor het niet gaat rafelen. Verdubbel het biothaan en laat het taps toelopen

Halsband maken van Biothane

Dan kunt u het gat erdoor hameren en het dichtmaken. Vervolgens maakt u aan het andere uiteinde een mooi handvat door er nog een ring omheen te wikkelen alvorens hem vast te maken. Houd er rekening mee dat er 2-3 holle nietjes met voldoende tussenruimte moeten worden gebruikt. Daarna volgt u gewoon dezelfde procedures als bij het begin om de juiste afstand voor de gaten te bepalen, maak

Biothane halsband maken

Ik wilde alleen maar een Biothane hondenriem maken, zei ik tegen mezelf toen ik begon. Het Biothane had afgeronde hoeken nodig, maar een schaar kon die niet maken. Het schijnt dat je daar een speciaal apparaat voor nodig hebt. Natuurlijk is het prijzig genoeg dat het niet echt een “goedkoop” doe-het-zelf project is, haha.

Dat is voldoende, maar het is niet wat ik in gedachten had. De meest ergerlijke ervaring kwam echter later naar boven… Het slaan van holle nietjes ‘breekt’ in feite de lege nietjes, waardoor ze ernstig beschadigd raken. Om zoveel mogelijk schade te voorkomen, legde ik er een handdoek tussen. Maar het irriteerde me enorm.

Het is sterk aan te raden een riem van een website te kopen, omdat u dan aanzienlijk goedkoper uit bent en een beter eindresultaat krijgt!